iltasyazilim
FD Üye
Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı ılık süt
*Yarım su bardağı ılık su
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı maya
*2 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 adet soda
*2 yemek kaşığı yumuşak margarin
*Aldığı kadar un ( 78 su bardağı)
Üzeri için :
*3 yumurta sarısı
*Susam
*Çörekotu
Kıymalı için :
*Yarım kilo kıyma
*1 adet soğan
*Yarım demet maydanoz
*Tuz
*Karabiber
*Soğan ve kıyma kavrulur Maydanoz tuz ve karabiber eklenip 5 dk daha kavrulur
Patatesli kaşarlı için :
*3 tane patates
*1 yemek kaşığı margarin
*2 yemek kaşığı süt
*Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peynir
*Tuz
*Patatesler soyulup doğranır ve haşlanır Pişince ezilir ve diğer malzemeler eklenip karıştırılır
Hellimli kaşarlı için :
*1 adet rendelenmiş hellim
*Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peynir
*1 tatlı kaşığı kuru nane (isteğe bağlı)
**Hellim ve kaşar rendelenip karıştırılır ve kuru nane eklenir
Poğaça Tarifi Yapılışı Ilık süt, su, maya ve şeker karıştırılıp 15 dk bekletilir Kabaran mayaya diğer malzemeler eklenip yumuşak bir hamur elde edilir ve 1 5 – 2 saat sıcak bir ortamda mayalanmaya bırakılır
Mayalandıktan sonra istenilen iç harç kullanılarak şekil verilir Üzerine yumurta sarısı sürülüp susam ve çörek otu serpilir 180° de pişirilir
*2 su bardağı ılık süt
*Yarım su bardağı ılık su
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı maya
*2 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 adet soda
*2 yemek kaşığı yumuşak margarin
*Aldığı kadar un ( 78 su bardağı)
Üzeri için :
*3 yumurta sarısı
*Susam
*Çörekotu
Kıymalı için :
*Yarım kilo kıyma
*1 adet soğan
*Yarım demet maydanoz
*Tuz
*Karabiber
*Soğan ve kıyma kavrulur Maydanoz tuz ve karabiber eklenip 5 dk daha kavrulur
Patatesli kaşarlı için :
*3 tane patates
*1 yemek kaşığı margarin
*2 yemek kaşığı süt
*Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peynir
*Tuz
*Patatesler soyulup doğranır ve haşlanır Pişince ezilir ve diğer malzemeler eklenip karıştırılır
Hellimli kaşarlı için :
*1 adet rendelenmiş hellim
*Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peynir
*1 tatlı kaşığı kuru nane (isteğe bağlı)
**Hellim ve kaşar rendelenip karıştırılır ve kuru nane eklenir
Poğaça Tarifi Yapılışı Ilık süt, su, maya ve şeker karıştırılıp 15 dk bekletilir Kabaran mayaya diğer malzemeler eklenip yumuşak bir hamur elde edilir ve 1 5 – 2 saat sıcak bir ortamda mayalanmaya bırakılır
Mayalandıktan sonra istenilen iç harç kullanılarak şekil verilir Üzerine yumurta sarısı sürülüp susam ve çörek otu serpilir 180° de pişirilir
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.