iltasyazilim
FD Üye
Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
*1 yaş maya
*1 bardak ılık su
*1 bardak ılık süt
*1 bardak sıvı yağ
*3 yemek kaşığı toz şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 adet yumurta
*7 8 bardak un
Süslemek için;
*Susam yada çörek otu
*1 yumurta sarısı
Poğaça Tarifi Yapılışı Merhabalar ben bugün ki poğaçama zeytin kattım normalde sade yapıyorum
1
*Yaklaşık 30 adet zeytini çekirdeklerinden ayırdım
*Şimdi ilk olarak su, süt, yağ ve maya ,şeker, tuz yumurta karıştırıyoruz
*Mayamız güzelce eriyor sonra unumuzu ekliyoruz
*Ele yapışmayan bir hamur elde edince üstüne temiz bir bez ekleyip yarım saat hamurumuzu dinlendirip kabarmasını bekliyoruz
*Sonrada bir yumurta büyüklüğünde bezeler yapıp yağılı kağıt serdiğimiz fırına sırasıyla yerleştiriyoruz
*Poğaçalarımızın içine istediğiniz malzemeyi koyabilirsiniz
*Sade şeklinde de yapabilirsiniz sonrada yumurta sarısı sürüp, çörek otu yada susam koyup fırında 25 dk pişiriyoruz
*1 yaş maya
*1 bardak ılık su
*1 bardak ılık süt
*1 bardak sıvı yağ
*3 yemek kaşığı toz şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 adet yumurta
*7 8 bardak un
Süslemek için;
*Susam yada çörek otu
*1 yumurta sarısı
Poğaça Tarifi Yapılışı Merhabalar ben bugün ki poğaçama zeytin kattım normalde sade yapıyorum
1
*Yaklaşık 30 adet zeytini çekirdeklerinden ayırdım
*Şimdi ilk olarak su, süt, yağ ve maya ,şeker, tuz yumurta karıştırıyoruz
*Mayamız güzelce eriyor sonra unumuzu ekliyoruz
*Ele yapışmayan bir hamur elde edince üstüne temiz bir bez ekleyip yarım saat hamurumuzu dinlendirip kabarmasını bekliyoruz
*Sonrada bir yumurta büyüklüğünde bezeler yapıp yağılı kağıt serdiğimiz fırına sırasıyla yerleştiriyoruz
*Poğaçalarımızın içine istediğiniz malzemeyi koyabilirsiniz
*Sade şeklinde de yapabilirsiniz sonrada yumurta sarısı sürüp, çörek otu yada susam koyup fırında 25 dk pişiriyoruz
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.