Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Poğaça Ve Çörek (Tek Hamur İki Tarif)

Poğaça Ve Çörek (Tek Hamur İki Tarif)
0
44

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83

Poğaça Ve Çörek (Tek Hamur İki Tarif) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ i
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket maya (yaş yada instant farketmez)
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 2 adet yumurta akı(sarısı üzerine)
  • 7-8 su bardağı kadar un
  • Çokokrem (içine çörek için)
Üzeri için;
  • Yumurta sarısı

Poğaça Ve Çörek (Tek Hamur İki Tarif) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Su, süt, sıvı yağ, yoğurt, yaş maya, şeker tuz yumurta akı hepsi bir hoş düzgünce çırpılır.
  2. Unu yavaş yavaş ek edilir çok sert olmayacak ele yapışan bir hamur elde edilir ve mayalanması için üzerini streç folyo ile kapatıp bekletilir.
  3. Kabarması hamurun çıkması beklenir, hamur mayalandıktan sonra iki eşit kesime bölünür.
  4. Elimizle bir masada hafif un serperek uzun rulo formu verilir. Yaklaşık toplamda bende 42 adet çıktı.
  5. Ufak ufak kesilip saç örgüsü formu verdim bir kısmını geri kalan kısmının oklava yardımıyla açıp ortasına çokokrem koyup kapatıp hal verdim.
  6. Üzerine yumurta sürüp fırında kızarttım fotoğrafta görüldüğü üzere kızartmadan evvel tepsi mayası yapmalıyız en az 15 dakika tepside bekletmeliyiz.
  7. kKabardıkça kabaran bir hamur harika oluyor tavsiye ederim afiyet olsun.
Poğaça Ve Çörek (Tek Hamur İki Tarif) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,828Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt