Poğaça Ve Çörek (Tek Hamur İki Tarif) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ i
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 paket maya (yaş yada instant farketmez)
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 2 adet yumurta akı(sarısı üzerine)
- 7-8 su bardağı kadar un
- Çokokrem (içine çörek için)
- Yumurta sarısı
Poğaça Ve Çörek (Tek Hamur İki Tarif) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Su, süt, sıvı yağ, yoğurt, yaş maya, şeker tuz yumurta akı hepsi bir hoş düzgünce çırpılır.
- Unu yavaş yavaş ek edilir çok sert olmayacak ele yapışan bir hamur elde edilir ve mayalanması için üzerini streç folyo ile kapatıp bekletilir.
- Kabarması hamurun çıkması beklenir, hamur mayalandıktan sonra iki eşit kesime bölünür.
- Elimizle bir masada hafif un serperek uzun rulo formu verilir. Yaklaşık toplamda bende 42 adet çıktı.
- Ufak ufak kesilip saç örgüsü formu verdim bir kısmını geri kalan kısmının oklava yardımıyla açıp ortasına çokokrem koyup kapatıp hal verdim.
- Üzerine yumurta sürüp fırında kızarttım fotoğrafta görüldüğü üzere kızartmadan evvel tepsi mayası yapmalıyız en az 15 dakika tepside bekletmeliyiz.
- kKabardıkça kabaran bir hamur harika oluyor tavsiye ederim afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.