Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket yaş maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Aldığı kadar un
Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ilıtılmış süt, maya ve şeker karıştırılır.
- Daha sonra başka materyaller eklenerek yumuşak bir hamur elde edilir ve mayalanmaya bırakılır.
- Mayalanan hamura form verilip yağlanmış tepsiye yerleştirilir ve tepside 10 dakika kadar tekrar mayalanmaya bırakılır. İstediğiniz hali verebilirsiniz. Ben küçük bezeler alıp rulo yapıp yuvarladım çok hoş kabarıyor.
- Kabaran hamurun üzerine yumurta sarısı sürüldükten sonra isteğe nazaran çörek otu ya da susam dökülür.
- 200 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı