iltasyazilim
FD Üye
Poğaça Simit Açma Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı su
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 paket yas maya
*Aldığı kadar un
Üzeri için;
*2 yemek kaşığı pekmez
*Yarım çay bardağı su
*Susam
Poğaça Simit Açma Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar bugün kabardıkça kabaran poğaça simit açma tarifimle karşınızdayım Pastahanelerde yediğimiz poğaça simit açma lezzetleriyle birebir ayni mutlaka denemelisiniz Bu tarif için canım arkadaşım Şeyda’ya teşekkürler
İlk önce bütün sıvı malzemeleri sırasıyla yoğurma kabına koyalım Ardından şeker tuz ve yas mayayı ekleyelim ve karıştıralım Unu kontrollü bir şekilde azar azar ekleyip, yoğurmaya başlayalım Hamurumuz çok yumuşak olacak ardından toparlanan yumuşak hamurun üzerini streçleyip 1 saat dinlendirelim Dinlenen hamuru elimizi sıvı yağ ile yağlayalım ve ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizle yuvarlayalım ve tepsiye dizelim Kasede pekmez ile suyu karıştıralım ve yaptığımız yuvarlak bezeleri pekmezli suya batırıp ardından susama bulayalım Tepsiye dizelim 150 C fırında pişirelim Servis edelim
Not;Bu poğaçanın en önemli püf noktası; hamur yumuşak ve yağlı bir hamur olmalı yoksa puf puf olmaz, kabarmaz
AFIYET OLSUNN
h 4Poğaça Simit Açma Videolu Anlatımı
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı su
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 paket yas maya
*Aldığı kadar un
Üzeri için;
*2 yemek kaşığı pekmez
*Yarım çay bardağı su
*Susam
Poğaça Simit Açma Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar bugün kabardıkça kabaran poğaça simit açma tarifimle karşınızdayım Pastahanelerde yediğimiz poğaça simit açma lezzetleriyle birebir ayni mutlaka denemelisiniz Bu tarif için canım arkadaşım Şeyda’ya teşekkürler
İlk önce bütün sıvı malzemeleri sırasıyla yoğurma kabına koyalım Ardından şeker tuz ve yas mayayı ekleyelim ve karıştıralım Unu kontrollü bir şekilde azar azar ekleyip, yoğurmaya başlayalım Hamurumuz çok yumuşak olacak ardından toparlanan yumuşak hamurun üzerini streçleyip 1 saat dinlendirelim Dinlenen hamuru elimizi sıvı yağ ile yağlayalım ve ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizle yuvarlayalım ve tepsiye dizelim Kasede pekmez ile suyu karıştıralım ve yaptığımız yuvarlak bezeleri pekmezli suya batırıp ardından susama bulayalım Tepsiye dizelim 150 C fırında pişirelim Servis edelim
Not;Bu poğaçanın en önemli püf noktası; hamur yumuşak ve yağlı bir hamur olmalı yoksa puf puf olmaz, kabarmaz
AFIYET OLSUNN
h 4Poğaça Simit Açma Videolu Anlatımı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.