
Poğaça Hamurundan Örgü Tanımı İçin Gereçler
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı ılık su
- 50 gr tereyağı
- 1 çay kaşığı karbonat
- Kabarma tozu
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- İsteğe nazaran maya cet bilirsiniz
- Çörek otu
- Aldığı kadar un
Poğaça Hamurundan Örgü Tanımı Yapılışı
- Öncelikle yağları yumurtayı ,şekeri ,sütü ve suyu bir kabta güzelce karıştırıyoruz.
- Sonra karbonat, kabartma tozunu unla birlikte azar azar döküp yoğuruyoruz yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- İstediğiniz büyüklükte modüller koparıp iki şerit yapıyoruz.
- Biri ötekinden uzun olacak biçimde uzununu önümüze yan çizgi olacak üzere bırakıyoruz.
- Ötekini de yan çizginin ortasına gelecek halde düz bırakıp örgümüzü yapıp yağlanmış tepsiye dizip üzerine yumurta sarısını ve çörek otunu serpiştirip 180-200 derece fırına gönderiyoruz işte bukadar.