
Pofuduk Vegan Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık yulaf sütü
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket instant kuru maya
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 4 yemek kaşığı şeker
- 6-7 su bardağı un
Pofuduk Vegan Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Derin bir yoğurma kabına ılık süt ve su (el yakmayacak sıcaklıkta olacak) sıvı yağ, şeker, tuz, maya alınır ve karıştırılır.
- Üzerine yavaş yavaş un ilave edilir güzelce yoğurulur.
- Hamurun üzeri örtülür ve yaklaşık 45 dakika, 1 saat mayalanmaya bırakılır.
- Hamur kabarınca yani iki katına çıktığında bir kaç kez daha yoğurarak havası alınır.
- Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparılır ve avuç içerisinde yuvarlanır.
- Yağlı kağıt serili tepsiye alınır, üzerine suyla pekmez seyreltip sürülür, susam atılır.
- Tekrar 10-15 dakika tepsi mayası için dinlenlendirilir.
- Daha sonra 180°c derecelik fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 25 dakika pişirilir. İlk sıcaklığı çıktıktan sonra servis edilir.