iltasyazilim
FD Üye
Pofuduk Tavada Bazlama Tarifi İçin Malzemeler
*3 bardak un
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı toz şeker
*Kuru ınstant maya
*1 su bardağı ılık süt
*
Pofuduk Tavada Bazlama Tarifi Yapılışı Ailecek bazlamayı çok seviyoruz Kolay kolay bayatlamıyor ve buzlukta bekletip daha sonra çıkartıp tost, pizza yapabilirsiniz
“3 bardak undan 7 tana bazlama çıkıyor siz dilerseniz daha fazla yapabilirsiniz biz çekirdek aile olduğumuz için bize 34 gün gidiyor bazlamalar
Bazlamanın en güzel tarafı beklerken her işini yapabiliyorsun
1
*Öncelikle ılık sütümüzün içerisine kuru ınstant mayayı dökelim ve üzerine şekeri ekleyelim biraz kaşıkla karıştırdıktan sonra üzerini streç film ile saralım ve havlu örtelim çünkü sıcakta daha güzel kabarıyor en az 20 dakika mayamızı bekletelim
**Mayamız köpürüp kabardıktan sonra bir kaba unumuzu ilave edelim ,tuzumuzu katalım ve ortasını açıp mayamızı dökelim Yoğuralım ve yumuşak bir kıvam elde edince, çokta yumuşak olmamalı un az gelir ise az daha un ekleyebilirsiniz
*Hamurumuzu bolca yoğurduktan sonra üzerine bir bez yada havlu örterek 1 saat kabarması için bekletelim
*Kabaran hamurumuzu alıp 7 eşit parçaya bölelim ve yuvarlak bezeler elde edelim
*Yuvarlarımızı merdane ile 2 cm kalınlığında açalım Yere havlu yada bez serelim hamurları üzerlerine koyalım ve üzerlerini örtelim Hamurlarımızın hepsini açtıktan sonra bezle üzerlerini örtelim ve kabarması için 2 saat bekletelim
*Ocağa geniş bir tava alalım ve ısınması için ocağı açalım Kısık ateşte ve büyük ocakta tava kızınca bazlamaları tavaya koyuyoruz Pişiriyoruz Afiyet Bal Şeker Olsun
*3 bardak un
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı toz şeker
*Kuru ınstant maya
*1 su bardağı ılık süt
*
Pofuduk Tavada Bazlama Tarifi Yapılışı Ailecek bazlamayı çok seviyoruz Kolay kolay bayatlamıyor ve buzlukta bekletip daha sonra çıkartıp tost, pizza yapabilirsiniz
“3 bardak undan 7 tana bazlama çıkıyor siz dilerseniz daha fazla yapabilirsiniz biz çekirdek aile olduğumuz için bize 34 gün gidiyor bazlamalar
Bazlamanın en güzel tarafı beklerken her işini yapabiliyorsun
1
*Öncelikle ılık sütümüzün içerisine kuru ınstant mayayı dökelim ve üzerine şekeri ekleyelim biraz kaşıkla karıştırdıktan sonra üzerini streç film ile saralım ve havlu örtelim çünkü sıcakta daha güzel kabarıyor en az 20 dakika mayamızı bekletelim
**Mayamız köpürüp kabardıktan sonra bir kaba unumuzu ilave edelim ,tuzumuzu katalım ve ortasını açıp mayamızı dökelim Yoğuralım ve yumuşak bir kıvam elde edince, çokta yumuşak olmamalı un az gelir ise az daha un ekleyebilirsiniz
*Hamurumuzu bolca yoğurduktan sonra üzerine bir bez yada havlu örterek 1 saat kabarması için bekletelim
*Kabaran hamurumuzu alıp 7 eşit parçaya bölelim ve yuvarlak bezeler elde edelim
*Yuvarlarımızı merdane ile 2 cm kalınlığında açalım Yere havlu yada bez serelim hamurları üzerlerine koyalım ve üzerlerini örtelim Hamurlarımızın hepsini açtıktan sonra bezle üzerlerini örtelim ve kabarması için 2 saat bekletelim
*Ocağa geniş bir tava alalım ve ısınması için ocağı açalım Kısık ateşte ve büyük ocakta tava kızınca bazlamaları tavaya koyuyoruz Pişiriyoruz Afiyet Bal Şeker Olsun