Pofuduk Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 adet yaş maya
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet yumurta (sarısı üzeri için ayrılır)
- Tereyağı
- Yumurta sarısı
- Susam, çörekotu
Pofuduk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kahvaltıya yahut çocuğunuzun beslenmesine koyabileceğiniz puf puf poğaça tanımı gelsin o vakit.
- Bütün gereçler karıştırılır mayalanmaya bırakılır.
- Mayalanan hamurdan kesimler koparıp bir kesim tereyağı ile elinizle açıp istediğiniz hali verip ortasına beyaz peynir koyabilirsinizi.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp susam çörek otu serpilir.
- Tepsi mayası yapmayı unutmayın en az yarım saat tepside bekletip 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.