elektronikci
FD Üye

Pofuduk Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için;
- 2 adet yumurta akı (Sarısı üzer için)
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 3 tatlı kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 paket kuru maya
- 1 su bardağından az sıvı yağ (Yarısından biraz fazla)
- 6 su bardağı un
- Beyaz peynir veya kaşar
- Yumurta sarısı
- Çörek otu
- Susam
Pofuduk Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce un hariç yoğurma kabına bütün malzemeleri ekleyip karıştıralım.
- Sonrasında ölçülü bir şekilde yumuşak hamur elde etmek için ununu ekleyip güzelce yoğuralım. Yumuşak bir hamur olması lazım.
- Yoğurduktan sonra bezle ve kapakla örtüp 20 dakika mayalandıralım. Mayalandıktan sonra tekrar yoğurup bezelere ayıralım hamurun hepsini.
- Bezelerin üzerine elimizle basıp açalım ve içine peyniri yerleştirip uçlarından birleştirerek kapatalım ve kapattığımız yeri alta gelecek şekilde tepsiye yerleştirelim.
- Yerleştirdikten sonra 10 dakika tepsi mayasına geçelim.
- 200 derecelik fırında üzerine yumurta ve çörek otu attıktan sonra üstü kızarana kadar pişirelim afiyet olsun.