
Pofuduk Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta akı
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı ılık su
- 1 paket instant maya
- 2 yemek kaşığı şeker
- 5,5-6 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı tuz
- Kaşar peyniri
- Yumurta sarısı
- Sıvı yağ
Pofuduk Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamurumuzu hazırlamak için yoğurma kabına sarılarını üzeri için ayırdığımız yumurta aklarını alalım.
- Daha sonra üzerine süt, sıvı yağ, ılık su, maya ve şekeri alalım ve karıştıralım.
- Unumuzu yavaş yavaş kontrollü bir şekilde karıştırma kabımıza ekleyelim. Üzerine tuzu da ekledikten sonra hamurumuzu yoğuralım.
- Güzelce kıvam alan hamurumuzun üzerini streçleyelim ve temiz bir örtü ile sararak yaklaşık 1,5 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
- Mayası gelen hamurumuzun üzerini açalım ve un serptiğimiz tezgaha alalım. Hamurumuzun havasının çıkması için 1-2 kere daha yoğuralım. Hamurumuzu küçük yumaklara bölelim ve elimizle beze haline getirelim.
- Bezenin birini alarak elimizle hafifçe genişletelim, içerisine iç harcından yerleştirerek hamurun uç kısımlarını birleştirerek elimizle yuvarlayalım. Ben iç harç olarak kaşar peyniri kullandım ancak siz dilediğiniz iç harcını kullanabilirsiniz.
- Tüm bezelerimiz bitene kadar bu işleme devam edelim ve hazır hale getirdiğimiz poğaçalarımızı pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine dizelim. Dilerseniz üzerini temiz bir bez ile örterek de 45 dakika kadar bekletebilirsiniz.
- Ayırdığımız yumurta sarılarının içerisine sıvı yağ ekleyelim ve karıştıralım poğaçalarımızın üzerine sürelim.
- Son olarak çörek otu ve susam serperek alt üst ayarda çalıştırdığımız 185 derece fırında yaklaşık 20 dakika kadar kontrollü bir şekilde pişmeye bırakalım.
- Pişen poğaçalarımızı fırından çıkartarak ilk sıcağı çıktıktan sonra servis edelim. Afiyet olsun.