iltasyazilim
FD Üye
Pofuduk Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı ılık su
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 adet yumurta
*1 paket yaşmaya (42 gram)
*2 silme tatlı kaşığı tuz
*4 yemek kaşığı şeker
*67 su bardağı un
İç harcı için;
*Beyaz peynir
*Maydanoz
Üzeri için;
*Yumurta sarısı
*Susam
Pofuduk Poğaça Tarifi Yapılışı Derin bir kabın içerisine ılık süt, ılık su, toz şeker ve yaş maya konulup iyice karıştırılır Maya eriyince sıvı yağ, yumurta ve tuz eklenip tekrar karıştırılır Elde edilen karışıma yavaş yavaş un ilave edilerek iyice yoğurulur Hazırlanan hamurun üzeri örtülerek yarım saat mayalanması için dinlendirilir Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alınır ve yuvarlanır Şekillendirilen pofuduk poğaçalar yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir Üzerine yumurta sarısı sürülür ve isteğe göre susam veya çörek otu serpiştirilir Tepside mayalanması işin 1520 dakika daha bekletilir 180 derece fırında kontrollü olarak pişirilir üzeri kızarıncaya kadar
*1 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı ılık su
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 adet yumurta
*1 paket yaşmaya (42 gram)
*2 silme tatlı kaşığı tuz
*4 yemek kaşığı şeker
*67 su bardağı un
İç harcı için;
*Beyaz peynir
*Maydanoz
Üzeri için;
*Yumurta sarısı
*Susam
Pofuduk Poğaça Tarifi Yapılışı Derin bir kabın içerisine ılık süt, ılık su, toz şeker ve yaş maya konulup iyice karıştırılır Maya eriyince sıvı yağ, yumurta ve tuz eklenip tekrar karıştırılır Elde edilen karışıma yavaş yavaş un ilave edilerek iyice yoğurulur Hazırlanan hamurun üzeri örtülerek yarım saat mayalanması için dinlendirilir Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alınır ve yuvarlanır Şekillendirilen pofuduk poğaçalar yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir Üzerine yumurta sarısı sürülür ve isteğe göre susam veya çörek otu serpiştirilir Tepside mayalanması işin 1520 dakika daha bekletilir 180 derece fırında kontrollü olarak pişirilir üzeri kızarıncaya kadar