elektronikci
FD Üye
Pofuduk Örgü Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 adet yumurta beyazı hamuruna (Sarısı yüzüne)
- 1 minik paket kuru maya
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı şeker
- Alabildiğince un
- Yumurta sarısı (Kenara ayırdığımız)
- Susam
Pofuduk Örgü Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel şu ve sütümüzü ılıtalım ve bütün gereçlerimizi karıştırarak el ile yoğuralım sonra unumuzu denetimli atalım. Hamur ele yapışsın sert olmayacak. Sonra üzerini kapatıp, yarım saat mayalandıralım.
- Sonra ceviz büyüklüğünde bezelere alalım içi boş poğaça olduğu için birşey koymuyoruz her bir bezeyi elimizle uzun çubuk formu verelim uzun yapalım. 3 adedini tezgaha koyup saç örgüsü üzere örelim.
- Bütün bezelerimizi bu türlü saç örgüsü yapalım. Bezeler bitince poğaçalarımızın üzerini örtüp, 15 dakika mayalandıralım.
- Üzerine yumurta sarımızı sürelim susam atalım.
- 180 derece fırında 25 dakika denetimli pişirelim siz kendi fırınınıza nazaran ayarlayın.
- Fırından çıkınca üzerine örtü örtelim kurumasın. Afiyet olsun.