Pofuduk Kekiyle Nefis Rulo Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 5 tane yumurta
- 200 ml su bardağı ölçüsü ile 1 bardak toz şeker
- 300 ml su bardağı ile 1 bardak un
- 4-5 damla limon suyu
- Yarım çay bardağı ılık su
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 400 ml süt
- 2yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket kremşanti
- 150 ml süt
Pofuduk Kekiyle Nefis Rulo Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kreması için 400 ml süt, nişasta ,un ve toz şekeri karıştırıp fokurdayana kadar daima karıştırarak pişirelim. Ocağı kapatınca vanilya ve tereyağını ekleyip orta ara karıştırarak soğutalım.
- 150 ml sütle hazırladığımız kremşantinin yarısını soğuyan kremanın içerisine koyup karıştıralım öbür yarısını ise üzerine sürmek için bir kenara ayıralım.
- Pandispanya hazırlanışı için; yumurta ile şekeri yaklaşık 7-8 dakika mikserle köpük köpük olana kadar çırpalım. Sonra ılık suyu ve limonu ekleyip spatulaya geçelim.
- Unu vanilya ve kabartma tozunu eleyerek ve karıştırarak ekleyelim. Karıştırırken söndürmemeye dikkat edin.
- Yağlı kağıt serili tepsimize döküp evvelden 180 derecede evvelden ısıtılmış fırında 15 dk pişirelim.
- İlk sıcaklığı çıkınca rulo yapıp üzerini 5 dk örtelim. Hazırladığımız kremayı içerisine yayıp istediğiniz meyveleri ortasına koyup tekrar rulo yapalım.
- Ayırdığımız kremşantiyi üzerine sürüp dilediğiniz halde süsleyin. 2-3 saat dinlendirdikten sonra servise hazır afiyet olsun ❤.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.