elektronikci
FD Üye

Pofuduk Katmer Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta akı
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı toz şeker
- 1 paket yaş maya
- Yarım paket eritilmiş tereyağı
- 5 su bardağı un
- Yumurta sarısı
Pofuduk Katmer Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kaba önce unu koyalım ve ortasını çukur şeklinde açın. Süt, sıvı yağ, yumurta akı, tuz ve şekeri ekleyin.
- Yaş mayayı yarım çay bardağı ılık suda eritip ilave edelim.
- Yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun. Hamuru bekletmeden 8 bezeye bölün.
- Her bezeyi merdane ile yemek tabağı büyüklüğünde açın. Üzerlerine tereyağı sürüp üst üste dizin.
- En üstteki hamurun üstüne tereyağı sürmüyoruz. Kat kat dizilmiş hamurları merdaneyle tekrar açın. Üçgen şeklinde parçalar kesin.
- İçlerine istediğinizi koyabilirsiniz, ben patates haşlayıp koydum. Uzun olan kenardan uca doğru gevşek bir şekilde sardım.
- Fırın tepsisine dizip mayalanması için 1 saat bekletin.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Pofuduk Katmer Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı