iltasyazilim
FD Üye
Pofidik Poğaçalarım Tarifi İçin Malzemeler
*3 su bardağı ılık süt
*1 paket kuru maya
*1 su bardağı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı şeker
*1 çay kaşığı tuz
*2 yumurta (sarıları üzerine)
Üzeri için;
*Çörek otu
*Susam
Pofidik Poğaçalarım Tarifi Yapılışı
Bu tarife bayılacaksınız kabarma garantili az malzemeli puf puf bir poğaça
Öncelikle sütümüzü ısıtıyoruz kabımıza alıyoruz
Şekeri mayayı atıp karıştırıyoruz Sonra sıvı yağı yumurtayı da atıp karıştırıyoruz ve azar azar un döküp yoğuruyoruz İnanın yoğururken mayalanmaya başlıyor öyle puf puf oluyor
Ele yapışmayacak ama kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuruyoruz Un miktarını siz kendiniz ayarlayabilirsiniz
Tepsi mayası isteyen yapabilir ama gerek yok üzerine yumurta sürüp çörek otu susamla süsleyip, doğru fırına ayarlı fırında ben 180° pişirdim Ayarsız fırında kızarıncaya dek pişirebilirsiniz Şimdiden afiyet olsun yapanlardan resim bekliyorum
*3 su bardağı ılık süt
*1 paket kuru maya
*1 su bardağı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı şeker
*1 çay kaşığı tuz
*2 yumurta (sarıları üzerine)
Üzeri için;
*Çörek otu
*Susam
Pofidik Poğaçalarım Tarifi Yapılışı
Bu tarife bayılacaksınız kabarma garantili az malzemeli puf puf bir poğaça
Öncelikle sütümüzü ısıtıyoruz kabımıza alıyoruz
Şekeri mayayı atıp karıştırıyoruz Sonra sıvı yağı yumurtayı da atıp karıştırıyoruz ve azar azar un döküp yoğuruyoruz İnanın yoğururken mayalanmaya başlıyor öyle puf puf oluyor
Ele yapışmayacak ama kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuruyoruz Un miktarını siz kendiniz ayarlayabilirsiniz
Tepsi mayası isteyen yapabilir ama gerek yok üzerine yumurta sürüp çörek otu susamla süsleyip, doğru fırına ayarlı fırında ben 180° pişirdim Ayarsız fırında kızarıncaya dek pişirebilirsiniz Şimdiden afiyet olsun yapanlardan resim bekliyorum