Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pöç Kebabı

Pöç Kebabı

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
poc-kebabi.jpg

Pöç Kebabı Tanımı İçin Materyaller

  • 1 – 1,5 kilo pöç
  • 3 adet orta uzunluk soğan
  • 10-15 diş sarımsak
  • Kâfi ölçüde kaya tuzu
  • Tane karabiber
  • 1 su bardağı su
  • Tereyağ
  • Pişirme kağıdı
  • Alüminyum folyo
  • Toprak güveç ( tercih sebebi)

Pöç Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Toprak güveç tencerimizin tabanını çokça tereyağ ile yağlayalım.
  2. Yarım ay biçiminde doğranmış soğanları tenceremizin altına dizelim.
  3. Üzerine etlerimizi dik halde soğanların üzerine dizelim. Etleri sıkıştırabiliriz hatta iki sıra bile yapabiliriz.
  4. Etlerin ortalarına diş sarımsakları koyalım.
  5. Damak tadımıza uygun tuzunu koyalım. Kaya tuzu çok daha uygun oluyor.
  6. Tane karabiberi ekleyelim.
  7. Kalan soğanları etlerin üzerine dizelim.
  8. Etimizin ölçüsüne bağlı olarak suyunu ekleyelim.
  9. Etlerin üzerini buruşturup ıslattığımız pişirme kağıdı ile kapatalım.
  10. Tencerin kapağı varsa kapatıp üzerini çokça alüminyum folyo ile ile kapatalım.
  11. Ocağımızın orta gözünde 10 kapnatıp, sonra en küçük beğenilen en kısık ayarında 3 saat pişirelim.
  12. Mühletin sonunda pişip pişnediğini denetim edelim. Etlerin kemiğinden bizatihi ayrılması gerekir.Şayet pişmediyse biraz daha pişirelim. Benim 3 saatte pişti. Afiyet olsun. !.
Pöç Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,675Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt