PO Gaye Büyüttü Petrol Ofisi Üstteki Yöneticisi (CEO) Melih Türker, dağıtımın ötesine geçip hem rafineri keza de arama ve üretimde şirketin yer almasını sağlamak istediklerini, bu kapsamda İran'da 2 sahada çalışma yürüttüklerini belirtti Türker, şirketin başlattığı “performans döneminin ilk projesi ve yeni tür ürün serisi olan VMax'in tanıtıldığı basın toplantısında yaptığı konuşmada, şu anda dağılım sektöründe lider olduklarını, 3 bin 300 istasyon, 11 adet ambar ve terminal ile 1 milyon ton stoklama kapasitesine sahip olduklarını hatırlattı Petrol Ofisi'nin yeni yolculuğunda kendilerini daha artı geliştirmek için yola çıktıklarını vurgulayan Türker, dikey entegrasyon bağlamında dağıtımın ötesine geçip ayrıca rafineri ayrıca de arama ve üretimde şirketin yer almasını karşılamak istediklerini, bu kapsamda İran'da 2 sahada çalışma yürüttüklerini belirtti Düşey entegrasyonun yanı sıra Petrol Ofisi'nin yöresel oyuncu olma anlamında da çalıştığını dile getiren Türker, Gürcistan'da bir şirket kurarak havacılık işine girdiklerini, bu ülkede ikinci adım olarak da perakende satışlara girmeyi planladıklarını, gelecek senenin başlarında Gürcistan'da birincil istasyonu açabileceklerini söyledi Melih Türker, Petrol Ofisi'nde bir dönemin daha başladığını, bu dönemin arzu ve enerji dolu bir dönem olduğunu açıklama ederek, “Bu heves ve enerjiyle Petrol Ofisi'nde performans dönemi başlatıyoruz dedi Bunun adımlarından birinin VMax olduğunu kaydeden Türker, bununla en iyi performansı yakalamayı, Türk tüketicisine en yüksek teknolojideki ürün serisini sunmayı amaçladıklarını, VMax'in azami performans, temizlik ve ekonomiyi açıklama ettiğini aktardı VMax ürününü geliştiren ABD merkezli Afton firmasıyla parasal bir ortaklıkları bulunmadığına değinen Türker, şirketin Petrol Ofisi ile yalnızca teknolojik ortaklık yaptığını belirtti CEYHAN'DAKİ RAFİNERİ ÇALIŞMALARI Soruları da yanıtlayan Türker, Ceyhan'daki rafineri çalışmalarına ilişkin bir soru üstüne, şu anda yapılabilirlik çalışmalarının sürdüğünü, ÇED raporuyla ilgili başvuruyu ilk kez Petrol Ofisi'nin tamamladığını ve raporun bu ayın sonuna kadar ilgili komisyona girmesini beklediklerini belirterek, şöyle devam etti: Ceyhan'da Kasım ayı gibi fizibilite sonuçlarını almayı umuyoruz Fizibilite sonucundan sonra belli başlı lisansı aldıktan sonra da hesaplı verilere göre son yatırım kararı veriliyor Burada son yatırım kararıyla ilgili süreçte yaklaşık 1,52 ay gibi daha zamanımız var Türkiye'de bizim dışımızda 2 şirket daha başvurdu Bölgede rafineri ihtiyacı var Petrol Ofisi olarak takriben 8 milyon ton dek ürünü tüketiyoruz Büyümeyi gözönüne aldığınızda bunun daha da ileriye gitmesi olası Ancak benim kişisel görüşüm, Türkiye'nin 3 tane daha rafineriye daha ihtiyacı olmadığı doğrultusunda Ben 3 tane daha rafineri kurulacağını da zannetmiyorum zaten Petrol Ofisi'nin ilk benzeri performansının ödenti cezası ödemeleri nedeniyle düşük çıktığı değerlendirmesini yapan bir gazetecinin ikinci yarıyıl performansına ilişkin bir sorusu üstüne de Türker, şirketin ikinci yarıda fazla daha iyi performansı olacağını ifade ederek, “Şirket, Ağustos'ta aylık bazda tarihinin en yüksek EBITTA'sını yaptı Dolayısıyla Petrol Ofisi'nde iyi bir trend var Karlılıkta gayet iyiyiz dedi Türker, ciro hedeflerine ilişkin bir soruya da, “Ben ciroda defalarca 10 milyar dolarlar civarından bahsediyorum yanıtını verdi Petrol Ofisi Perakende Satışlar Direktörü Ertan Çakır da, şirketin şu andaki pazar payının yüzde 29,5 civarında olduğuna göze çarpan ederek, VMax ve diğer mahsul çeşitlerinin de katkısıyla pazar payını bir sene sonra yüzde 31'e çıkarmayı hedeflediklerini, VMax'ın şirkete yıllık maliyetinin 20 milyon dolar olduğunu bildirdi Kaynak
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.