iltasyazilim
FD Üye
Pizza Tarifi İçin Malzemeler
*3 su bardağı un
*1 paket instant maya
*yarım çay bardağı zeytinyağı
*Ilık su
*Tuz
Dip sosu:
*1 tutam fesleğen
*1 tatlı kaşığı salça
*1 yemek kaşığı zeytinyağı
*Karabiber
*1 tatlı kaşığı ketçap
Üst malzemesi:
*Sucuk, salam
*Siyah zeytin
*Kasar peyniri
*Beyaz peynir
*Kültür mantarı
*Soğan
*Konserve mısır
*Çarliston biber
*Domates ve susam
*(isteğe göre malzeme azaltabilir yada ekleyebilirsiniz )
Pizza Tarifi Yapılışı Enfess pizzayı yapmaya başlayalım Sizlerle paylaşmak isterim Biz ailecek bu pizzaya bayılırız gerçekten hazır pizzalardan daha iyi oluyor malzemeleri de tam oldu mu ooo
Denemeye değer : )
Öncelikle hamurumuzu yoğurmakla başlayalım Kulak memesi kıvamında olması lazım
Malzemeyi çoğaltmak isterseniz un eklemeleri yapmalısınız Mayamız instant ama yinede 10 dk dinlendirmek gerekebilir Hamur dinlenirken bir taraftan üst malzemelerini doğrayalım
Domatesi küp küp doğrayıp biraz tuz atalım, kaşarı rendeleyelim zeytin çekirdeklerini çıkarın, biberi ve soğanı halka halka doğrayalım, sucuk ve salamı ben küp küp doğramayı tercih ediyorum Mantarın zarını soyup doğrayalım
Hamuru elma büyüklüğünde bezelere alalım, yuvarlakça açalım ben ince hamur seviyorum siz kalın da açabilirsiniz, hamurumuzu açtıktan sonra tepsiyi iyice yağlayıp hamuru yerleştirelim, üzerine dip sosu sürelim sırasıyla malzemeleri yerleştirelim kaşar hariç
Malzemeleri yerleştirip üzerlerine bastırın*önceden ısıtılmış fırına (180190°)verelim Pişmeden beş dk önce çıkarıp kaşarı ekleyelim kaşar eridikten sonra üçgen dilimlere bölelim, soğan halkası ile servis edelim
Deneyenlere afiyet şifa olsun
*3 su bardağı un
*1 paket instant maya
*yarım çay bardağı zeytinyağı
*Ilık su
*Tuz
Dip sosu:
*1 tutam fesleğen
*1 tatlı kaşığı salça
*1 yemek kaşığı zeytinyağı
*Karabiber
*1 tatlı kaşığı ketçap
Üst malzemesi:
*Sucuk, salam
*Siyah zeytin
*Kasar peyniri
*Beyaz peynir
*Kültür mantarı
*Soğan
*Konserve mısır
*Çarliston biber
*Domates ve susam
*(isteğe göre malzeme azaltabilir yada ekleyebilirsiniz )
Pizza Tarifi Yapılışı Enfess pizzayı yapmaya başlayalım Sizlerle paylaşmak isterim Biz ailecek bu pizzaya bayılırız gerçekten hazır pizzalardan daha iyi oluyor malzemeleri de tam oldu mu ooo
Denemeye değer : )
Öncelikle hamurumuzu yoğurmakla başlayalım Kulak memesi kıvamında olması lazım
Malzemeyi çoğaltmak isterseniz un eklemeleri yapmalısınız Mayamız instant ama yinede 10 dk dinlendirmek gerekebilir Hamur dinlenirken bir taraftan üst malzemelerini doğrayalım
Domatesi küp küp doğrayıp biraz tuz atalım, kaşarı rendeleyelim zeytin çekirdeklerini çıkarın, biberi ve soğanı halka halka doğrayalım, sucuk ve salamı ben küp küp doğramayı tercih ediyorum Mantarın zarını soyup doğrayalım
Hamuru elma büyüklüğünde bezelere alalım, yuvarlakça açalım ben ince hamur seviyorum siz kalın da açabilirsiniz, hamurumuzu açtıktan sonra tepsiyi iyice yağlayıp hamuru yerleştirelim, üzerine dip sosu sürelim sırasıyla malzemeleri yerleştirelim kaşar hariç
Malzemeleri yerleştirip üzerlerine bastırın*önceden ısıtılmış fırına (180190°)verelim Pişmeden beş dk önce çıkarıp kaşarı ekleyelim kaşar eridikten sonra üçgen dilimlere bölelim, soğan halkası ile servis edelim
Deneyenlere afiyet şifa olsun