Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pizza Yapımı

Pizza Yapımı

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Pizza Yapımı Tarifi İçin Malzemeler

*1 su bardağı süt
*1 su bardağı su
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*Yarım paket yaş maya Veya 1 paket toz maya
*1 tatlı kaşığı şeker
*1,5 tatlı kaşığı tuz
*56 bardak un (kontrollü ekleyin)

Üzeri için;

*Herhangi bir malzeme vermeyeceğim, ben evde ne varsa onu kullandım siz de dilediniz gibi yapabilirsiniz

Sos için;

*1 dolu yemek kaşığı domates salçası
*1 dolu yemek kaşığı ketçap
*1 çay kaşığı kekik
*1 kase dokusu kaşar rendesi

Pizza Yapımı Tarifi Yapılışı İlk olarak hamuru hazırlıyoruz
Geniş bir cezveye sütü ve suyu koyalım biraz ısıtalım ve içine mayayı ve şekeri atalım aktif hale gelmesini bekleyelim
Diğer tarafta karıştırma kabına sıvı yağ tuz koyalım sütü dökelim biraz karıştıralım ve unu az az ölçülü koyalım ve hafif ele yapışkan bir hamur yoğuralım Üzerini örtelim 45 dk mayalanmaya bırakalım
Bu arada kullanmak istediğimiz malzemeleri doğrayalım
Kenara alalım sosu hazırlayalım
Ve mayalanmış hamuru elimizde bir kez daha yoğuralım Biraz daha un kullanın elinize yapışmasın Tezgaha yağlı kağıt serelim Üzerine un dökelim hamuru isteğimiz boyutta yuvarlak şekil verelim Etrafının kenarlarını yapmak için alttan üstte hamur alalım Parmaklarımızla bastıralım bu şekilde bütün etrafını dönelim Etrafı yüksek kenarlı pizza tabanı oluşturmuş oluyoruz Ve sostan biraz fırça ile her yeri eşit şekilde sürelim Sıralı ile malzeme koyalım ben sucuk, salam, sosis, yeşil ve siyah zeytin, mısır kullandım Yağlı kağıt ile fırının ızgara telini üzerine koyalım 200 derece 3035 dk pişirelim Altı kızarmaya başlayınca üzerine bolca kaşar rendesi koyalım 5 dk daha fırında tutup alalım
Afiyet olsun
Not: Bu ölçüden bir büyük iki adette küçük boy pizza çıkıyor afiyet olsun

858,505Konular
982,799Mesajlar
33,075Kullanıcılar
Üst Alt