Pizza Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 2 su bardağı ılık su
- 1 paket instant maya (1 yemek kaşığı)
- 5 su bardağı un
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 iri domates
- 1 yemek kaşığı salça
- 2-3 diş sarımsak
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tatlı kırmızıbiber ya da pul biber
- 1 çay kaşığı kara biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çat kaşığı nane kurusu
- 1 tatlı kaşığı tuz (isteğe bağlı arttırılabilir)
- Yeteri kadar kaşar rendesi (pizza tabanı için bolca kullanın)
- Sucuk
- Kapya biber
- Yeşil biber
- Haşlanmış mısır
- Domates dilimleri
- (dilediğinizi ekleyebilirsiniz, burası sizin damak zevkinize kalmış)
Pizza Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak domates sosunu hazırlayalım.
- Domateslerin kabuklarını soyup rendeleyelim.
- Tencereye alıp pişirmeye başlayalım. Kaynamaya başlayınca orta ateşe alıp salçayı ekleyelim.
- 2-3 dk kaynadıktan sonra diğer malzemelerle rendelediğimiz sarımsakları da ilave edip 10 dk daha kaynatalım ve sosumuz hazır.(Ben bir gece önceden hazırladım ve ertesi gün kullandım. Sıcak haliyle kullanmayın, hamuru sulandırır. Sosun dinlenip soğuması gerekli).
- Pizzanın hamuru için unu yoğurma kabına alıp ortasını havuz yapalım.
- Şekeri, tuzu, sıvı yağını ve mayayı ekleyelim.
- Ardından ılık suyu azar azar ekleyerek ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım.
- Hamuru 35-40 dk mayalanmaya bırakalım.
- Mayalanıp dinlenen hamuru unlu tezgahta birkaç kez daha yoğurup üç eşit parçaya bölelim. (kalın olmasını istiyorsanız ikiye bölüp de yapabilirsiniz. Ben biraz ince sevdiğim için üçe böldüm ve üç pizza yaptım).
- Bezeyi merdane yardımıyla orta boy büyüklükte açalım ve üzerini çatallayalım.
- Önceden ısıttığımız 200 derece fırında bir 10 dk pişirelim.
- Ardından fırından alıp domates sosunu sürelim, sırayla kaşar peyniri ve diğer malzemeleri yerleştirelim.
- 200 derece fırında 20-25 dk pişirelim.
Pizza Tarifi Fotoğraflı Yapılışı