iltasyazilim
FD Üye
Pizza Tarifi İçin Malzemeler Hamur için:
*4 su bardağı un
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 paket instant maya
*Biraz tuz
*Ilık su
Sos malzemesi:
*2 yemek kaşığı domates salçası
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 çorba kaşığı kekik
*Pul biber, karabiber
*Üst malzemesi:
*Sucuk, sosis, zeytin, mantar, mısır, biber
Üzerine:
*Rendelenmiş kaşar peyniri
Pizza Tarifi Yapılışı Unu yoğurma kabına alalım Mayayı (ılık suda eritilmiş), sıvı yağı ve tuzu ilave edip kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğuralım Yoğurma işlemi bitince hamurun üzerini kapatıp mayalanmaya bırakalım
Bu arada pizzanın sosunu ve üst malzemesini hazırlayalım Sos malzemelerini bir kasenin içinde iyice karıştıralım
Üst malzemelerini dilediğimiz gibi doğrayıp hazırlayalım Ben bütün malzemeleri aynı boyda doğradım
Mayalanmış pizza hamurumu merdane ile açıp yağladığımız fırın tepsisine yerleştirelim, sosunu üzerine yayalım Doğradığımız üst malzemelerini ekleyip 180 dereceli fırına koyalım Pizzanın altı yeterince piştiğinde kaşar peyniri pizzanın üzerine ekleyip üstü kızarana kadar pişirelim
*4 su bardağı un
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 paket instant maya
*Biraz tuz
*Ilık su
Sos malzemesi:
*2 yemek kaşığı domates salçası
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 çorba kaşığı kekik
*Pul biber, karabiber
*Üst malzemesi:
*Sucuk, sosis, zeytin, mantar, mısır, biber
Üzerine:
*Rendelenmiş kaşar peyniri
Pizza Tarifi Yapılışı Unu yoğurma kabına alalım Mayayı (ılık suda eritilmiş), sıvı yağı ve tuzu ilave edip kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğuralım Yoğurma işlemi bitince hamurun üzerini kapatıp mayalanmaya bırakalım
Bu arada pizzanın sosunu ve üst malzemesini hazırlayalım Sos malzemelerini bir kasenin içinde iyice karıştıralım
Üst malzemelerini dilediğimiz gibi doğrayıp hazırlayalım Ben bütün malzemeleri aynı boyda doğradım
Mayalanmış pizza hamurumu merdane ile açıp yağladığımız fırın tepsisine yerleştirelim, sosunu üzerine yayalım Doğradığımız üst malzemelerini ekleyip 180 dereceli fırına koyalım Pizzanın altı yeterince piştiğinde kaşar peyniri pizzanın üzerine ekleyip üstü kızarana kadar pişirelim
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.