
Pizza Tadında Patlıcan Halkaları Tanımı İçin Materyaller
- 2 tane patlıcan biraz tombulca olsa daha düzgün olur
- 1 tane havuç
- Sucuk
- 2 kol taze soğan
- 3 yumurta
- 1 kaşık un
- Tuz 50 gram kaşar
- Pul biber
- Karabiber
Pizza Tadında Patlıcan Halkaları Tanımı Yapılışı
- Patlıcanları fotoğraftaki üzere halka halka doğruyoruz.
- Genişçe bir kabın içine su ekleyip tuz ekliyoruz patlıcanların acılığı gitsin.
- Diye patlıcanları suyun içine bırakıyoruz.
- Öteki yandan havucumuzu sucuk soğanımızı küçük küçük doğrayıp genişçe bir kaba alıyoruz.
- Yumurta unumuzu baharatlarımızı patlıcanların iç kısmını küçük küçük doğrayıp iç harcımıza ekliyoruz.
- Uygunca karıştırıyoruz patlıcanları süzdürüp patlıcanların içlerini fotoğraftaki üzere kesiyoruz.
- 5 kaşık yağ bıraktığımız tavayı ateşe alıp patlıcan halkalarını tavaya alıp ortasına hazırlamış olduğumuz harcı ortasına bırakıp gerili önlü kızartıyoruz yağ çeken bir zerzevat olduğu için orta ara yağa muhtaçlık olabilir
- Patlıcanları tavaya bırakmadan evvel az yağ bırakabilirsiniz. Kızartırken üzerine kapak kapatılıp iki dakika kapalı tutup patlıcanları başka tarafı kızartılır.
- Bütün patlıcanlar halkaları bitene kadar birebir süreç uygulanır.
- Kahvaltıya ve orta öğün olarak da tüketebilirsiniz.
- Bütün süreç bittikten sonra sıcak sıcak servise hazır. Deneyeceklere afiyet olsun.