
Pizza (Püf Noktaları ile Hazırdan Daha Lezzetli) Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için
- 1/2 (yarım) su bardağı süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- Yarım paket instant maya
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 4 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı tepeleme domates salçası
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 200 gram mozeralla peynir
- 200 gram kasar peyniri
- 1 halka sucuğun yarısından biraz fazla
- Mantar, biber, mısır gibi malzemeler ekleyebilirsiniz (ben eklemedim)
- Pizza baharatı tozu karışımı
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kişniş
- Çay kaşığı ucu ile karabiber
- 1 çay kaşığı tatlı toz biber
Pizza (Püf Noktaları ile Hazırdan Daha Lezzetli) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Süt, su ve şekeri yoğurma kabına alalım güzelce karıştıralım ve instant mayayı ekleyip tekrar karıştırıp tuzunu, yağını dökelim ardından unu yavaş yavaş ilave ederek spatula ile güzelce karıştıralım.
- Sonra elimizle yoğuralım hafif ele yapışan bir hamur elde edelim üzerini kapatalım sıcak ortamda mayalanmaya bırakalım.
- Bu arada sucuğu doğrayalım, kaşar peynirini rendeleyelim, sosu için verilen malzemeyi karıştıralım ve birazcık su ile ketçap kıvamında olacak şekilde açalım.
- Mayalanan hamuru 3 beze yapalım. Bezenin birini üzerine birazcık un alalım ve merdane veya oklava ile istediğimiz pizza büyüklüğünde ne kalın ne ince olacak şekilde büyütelim açalım.
- Tepsiye yağlı kağıt veya azıcık mısır unu serpelim. Açtığımız pizza hamurunu tepsiye alalım aralıklı çatal batıralım.
- Kenarlarını ince ve düzgün olacak şekilde üste bükelim. Ön pişirme yapmak için fırını 200 dereceye sadece alt pişirme ayarına ayarlayalım ısınsan fırının ilk rafına pizza tepsisini koyalım 7-8 dakika sonra alalım ve üzerine fırça ile sosundan her yerine sürelim.
- Üzerine mozeralla peynirini serpelim, sucukları dizelim (torunlarım sade istediği için ben bu malzemeleri kullandım. Siz yukarda belirttiğim gibi istediğiniz malzeme kullanabilirsiniz) ve tekrar fırına verelim.
- Bu sefer fırının en altında pişirelim üstü çabuk pişiyor zaten pizzanın altını kontrol edelim kızardı ise kaşar peynirini serpelim tekrar fırının kapağını kapatıp kaşarlar eriyince nefis pizzamız hazır demektir.
- Pizzayı önce dört dilim sonra dilimleri ortadan tekrar dilimleyelim toplam 8 dilim ediyor. Sıcak sıcak üzerine pizza baharatı karışımı tozu serpelim ayrı bir lezzet katıyor.
Not: Ayrıntılı anlattığım için biraz uzun oldu ama püf noktalarını tek tek yazdım ????.
Pizza (Püf Noktaları ile Hazırdan Daha Lezzetli) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı