
Pizza Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 2 su bardak ılık süt
- Yarım çay bardağı şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket yaş maya
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 6 ,5 su bardağı un
- Yeterli miktarda çeri domates
- Yeterli miktarda yeşil biber
- Bir miktar beyaz peynir
- 2 adet yumurtanın sarısı
- 1-2 çay kaşığı pekmez
Pizza Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ilık süt şeker ve mayayı bir kapta maya eriyinceye kadar bekleyelim.
- Derin bir kapta da 6,5 su bardağı unu ortasını açıp içine yağ dökelim ve unun üzerine de 2 tatlı kaşığı tuzu ekleyelim.
- Eriyen mayalı harcı unla oluşturduğumuz havuzun içine döküp yavaş yavaş unla karıştırarak yoğuralım
- Biraz elimize yapışan bir hamur olucak. Ayrıca nekadar iyi yoğurursak okadar güzel kabarır.
- Elinizi biraz yağlayıp hamuru toparlayabilirsiniz.
- Daha sonra hamurun üzerini streç filmle hiç hava almayacak şekilde kapatalı üzerini de sarıp kabarabileceği ılık bir ortamda iyice kabarana kadar bekleyin. Göz göz olması lazım.
- Kabaran hamurun havasını alıp ceviz büyüklüğünde bezeler ayırıp yuvarlayalım ve tepsi üzerinde 15 dakika kadar daha mayalandırıp bir çay bardağının tabanıyla üzerine bastırarak çukur oluşturalım.
- Üzerine resimde göründüğü gibi malzemeleri yerleştirip kenarlarına da pekmezli yumurtalı harcı sürelim ve fansız alt üst ayarda 180 derecede üstü kızarana kadar pişirelim.
- Poğaçaları çıkardıktan sonra bir 10 dakika temiz bir örtü ile örtelim.Daha yumuşak olur afiyet olsun