
Pizza Poğaça Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için;
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 3 tane yumurta (sarısı dışına beyazı içine)
- 1 paket instant kuru maya
- yeteri kadar un
- Peynir (ben beyaz peynir kullandım isteğe nazaran kasar yahut öteki çeşit kullanabilirsiniz)
- Yeşil ve siyah zeytin
- Domates
- Biber
- Salam, sosis, sucuk
- Mısır
Pizza Poğaça Tanımı Yapılışı
- Hamuru için leğene ılık suyu, instant mayayı ve şekeri koyup karıştırıp 5 dk bekletelim.
- Daha sonra ılık süt, sıvı yağ, yumurta beyazı ve tuzu ekleyip karıştırın sonrasında unu azar azar ekleyerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edelim mayalanması için dinlendirelim.
- Sonrasında üzerine eklediğimiz materyalleri doğrayıp hazırlayalım.
- Mayalanan hamuru yumurta büyüklüğünde bezeler yapıp elimizde açalım.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serip açtığımız hamuru koyalım.
- Üzerine doğradığımız materyalleri yerleştirip üzerine bir bez örtüp yarım saat dinlendirelim.
- Sonrasında kenarlarına yumurta sarısı sürüp susam atıp fırına sürelim kızarana kadar pişirelim.