Pizza Margherita Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 paket kuru maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 300 ml ılık su
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4,5 su bardağı un
- 250 gr mozzarella peynir
- 8 adet çeri domates
- 100 gr parmesan peyniri
- 8-9 fesleğen yaprak
- 4 adet domates
- 1 yemek kaşığı salça
- 100 ml sıcak su
- 3 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı kuru fesleğen
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı şeker
- Tuz
Pizza Margherita Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamur için; ılık suyun içine maya ve şekeri ekleyip karıştır.
- Un ve tuzu karıştır havuz biçiminde açıp suyu ortasına döküp dıştan içe yanlışsız unu toplayıp birleştirin.
- Zeytinyağını ekleyin ve 15dk yoğurun.
- Üzerini streç ile kapatıp oda ısısında 30dk bekletin.
- Sosu için; kabuğunu soyduğunuz domatesleri rendeleyin.
- Zeytinyağını sos tenceresinde kızdırın.
- Domatesi ekleyip 3dk kaynatın.
- Sırayla salça,rendelenmiş sarımsak,baharatlar ve suyu ekleyip kaynatın.
- Mayalanan hamuru eşit bezelere bölüp hafif unlanmış tezgahta yuvarlak formda açın ve kenarlarına hal verip aksi çevirdikten sonra mısır unu yahut galeta unu serptiğiniz tepsiye yerleştirin.
- Sosu içine yayın, rendelenmiş mozzarella peyniri eşit olarak pizzalara yayın,parmesan peyniride yayıp vişi dilimlenmiş domatesleri üzerlerine yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış 250 derecede 15dk pişirin.
- Sunum için fesleğen yapraklarını fırından çıkan pizzaların üzerine serpiştirin. Afiyet olsun????.