
Pizza Kraker Tadında Tuzlu Pasta Tanımı İçin Gereçler
- 125 gram margarin
- 2 çorba kaşığı çörekotu
- 1 çorba kaşığı susam
- 1 çorba kaşığı mavi haşhaş
- 1 çorba kaşığı sirke
- 1 çorba kaşığı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta akı(sarı üzerine)
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı acısız toz biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 su bardağı un
Pizza Kraker Tadında Tuzlu Pasta Tanımı Yapılışı
- Birinci evvel margarin eritilir, soğumaya bırakılır.
- Hamur yoğuracağımız kaba eritip soğuttuğumuz margarin ve un hariç tüm gereçler eklenir.
- Un eklenerek kulak göğsü kıvamında hamur hazırlanır.
- Hamurdan modüller koparılıp uzun bir rulo yapılır.
- Bir parmak genişliğinde kesilip her kesime parmak ucuyla hafif bastırılıp yağlanmış tepsiye dizilir .
- Tüm hamur bitene kadar devam edilir.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürülür.
- 180 derecede pişirilir.