
Pizza Kek Tanımı İçin Materyaller
- 4 yumurta
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2-3 yemek kaşığı ketçap
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çarliston biber
- 1 acı yeşil biber
- 1 kapya biber
- Yarım kangal sucuk
- 100 gram beyaz peynir
- Yeşil ya da siyah zeytin kaşar peynir
Pizza Kek Tanımı Yapılışı
- Yumurtaları, sütü ve yağı bir kaba alıp çırpıyoruz. Ketçap, tuz, karabiber, pul biber ve kekiği de ekleyerek karıştırıyoruz.
- Un ve kabartma tozunu eleyip karışıma ekliyoruz ve pürüzsüz olana kadar çırpıyoruz. Miksere gerek yok, çırpma teli kâfi.
- Biberleri, sucuk, peynir ve zeytini de ekliyoruz. İsterseniz pastırma salam üzere öbür sevdiğiniz pizza gereçlerinden de ekleyebilirsiniz.
- Ben 32cm yuvarlak borcam kullandım. Yağlı kağıt serilmiş tepsimize karışımı döküp gereçleri her yerine eşit olarak dağıtıyoruz.
- Evvelce ısıttığımız 180 derece fırında 20-25dk ortası denetim ederek pişiriyoruz. Kürdan testi yapabilirsiniz.
- Üzeri kızarınca kaşar rendesi serpip tekrar fırına veriyoruz. Kaşarlar eriyince sıcak sıcak dilimleyip yiyebilirsiniz.
- Ben tek kişi yiyeceği için bir kısmına kaşar koyup erittim, zira soğuduğu vakit sertleşebiliyor kaşar.
- Sonraki gün tekrar kalanı ısıtıp üzerine kaşar rendesi koyup eritmeyi tercih ediyorum.
- Pratik, pizza hissi veren bir tanım. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.