Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pizza (Detaylı Anlatım )

Pizza (Detaylı Anlatım )

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Pizza (Detaylı Anlatım ) Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;

*1 paket (42 gr) yaş maya
*Yaklaşık 4 su bardağı un
*Yarım su bardağı su
*Yarım su bardağı süt
*1,5 yemek kaşığı şeker
*2 çay kaşığı tuz
*Yarım çay bardağı sıvı yağ

Sosu için;

*2 domates
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı salça

Üzeri için;

*200 gram (34 kangal) sucuk
*250 gram kaşar
*İsteğe göre mantar, zeytin, mısır, hellim peyniri vs

Pizza (Detaylı Anlatım ) Tarifi Yapılışı Uzun oluşu gözünüzü korkutmasın emin olun yapmak okumaktan daha kolay olacak
İlk olarak su ile sütü bir cezvede elinizi yakmayacak kadar ısıtın Su, süt, şeker ve yaş mayayı bir yoğurma kabına alın Yaş maya eriyene kadar karıştırın Mayanın güzel mayalanabilmesi için yoğurma kabının altına bir kase kaynar su koyarak sıcaklığını korumasını sağlayın Yaş maya yaklaşık 15 dakikada mayalanacaktır Bu sırada kaşarınızı rendenin en kalın bölümünde rendeleyin, sucuklarınızı bıçak sırtından daha kalın olacak şekilde dilimleyin Üstüne eklemek istediğiniz diğer malzemeleri hazırlayın Mayanız köpürmeye başladıktan sonra içine sıvı yağı ekleyerek biraz karıştırın, daha sonra tuzunu ve ununu ekleyin Ununu yavaş yavaş ekleyin, yoğurmaya devam edin Hamur kendini toporlamaya başladıktan sonra daha fazla un eklemeyin gayet yumuşak bir hamur olsun Yoğurduğunuz hamuru bir kenara alın, 5 dakika kadar dinlensin Bu sırada sizde sosunuzu hazırlayabilirsiniz ve fırınınızı 200 derecede çalıştırın ki hazır olsun Sosu için yağı, salçayı ve domatesi rondoda çekmeniz yeterli Kabaran hamuru fırın tepsisi boyunda olacak şekilde tezgahı biraz unlayıp merdane yada elinizle açın Hamurunuz bir tepsi için ideal miktardadır Altına yağlı kağıt sererseniz kolayca tepsiden çıkacaktır Hamuru tepsiye aldıktan sonra üzerine sosunu yayın Daha sonra kaşarı serpiştirin Sucuğu ve diğer malzemeleri dizin 200 derece önceden ısıtılmış fırında (yaklaşık 15 dakikada 200 derece sıcaklığa ulaşacaktır acele etmeyin ) 15 dakika kadar pişirin Afiyet olsun

858,505Konular
982,750Mesajlar
33,062Kullanıcılar
miko4267Son üye
Üst Alt