
Piyano Kek Tanımı İçin Materyaller
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı un
- 2 dolu yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı süt
- Yarım litre süt
- 1 çay bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1, 5 çay bardağı un
- 200 ml krema
Piyano Kek Tanımı Yapılışı
- Öncelikle yumurtalar ve şeker yeterlice çırpılır. Bütün kek gereçleri eklenir ve çırpılır.
- Yağlanmış bir borcama kek hamuru dökülür. 175 derece fırında kek kontrollü bir şekilde pişirilir.
- Pişen keki fırından çıkarıyoruz, 1 çay bardağı sütü üzerine döküyoruz.
- Muhallebisi için krema hariç bütün gereçleri pişiriyoruz.
- Muhallebi piştikten sonra birinci sıcaklığı çıkan muhallebiye kremayı döküp çırpıcı ile düzgünce çırpıyoruz.
- Ilıyan kekin üzerine muhallebiyi döküyoruz.
- Bir gece dolapta bekletiyoruz. Servis etmeden önce kakao serpip servis ediyoruz. Afiyet olsun????.