
Pişmeyen Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 800 gr petibör bisküvi
- 200 gr petibör bisküvi
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 fincan süt
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt
- 5 su bardağı süt
- 1,5 kahve fincanı tepeleme un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2,5 kahve fincanı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı margarin
- 80 gr çikolata
- 200 ml krema
Pişmeyen Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce krema hazırlanır. Muhallebisi için süt, şeker, un, kakao, eklenir ve koyulaşana kadar orta ateşte karıştırarak pişirilir.
- Ocaktan alınır ve vanilin ile tereyağı eklenir. Biraz soğuması için kenara alınır.
- O sırada krem şanti ile soğuk süt karıştırarak kıvam elde edilir. Daha sonra krem şanti ile muhallebi birleştirilir ve çırpıcı ile güzelce çırpılır. Ardından soğumaya bırakılır.
- Kelepçeli kalıba veya istediğiniz boyutta ki bir tencereye (tencereye streç film sermeyi unutmayın) en altı için bir paket bisküvi ufalanır üzerine kakao ve iki fincan süt eklenir ve karıştırılır.
- En alta koyulur ve kalıp olacak şekilde bastırılır. Üzerine kremadan sürdüğümüz bisküvi koyulur.
- Onun üzerine tekrar krema sürdüğümüz bisküvi koyulur ve bu işlem bitene kadar devam eder.
- Donması için 1 gece buzdolabında bekletilir. Ardından kalıptan çıkarın ve üzeri için bir kremayı ocağa koyun.
- Kremayı kaynama noktasına gelmeden ocaktan alın ve üzerine çikolataları ekleyin. İyice karıştırın.
- Ardından biraz ılık olmasını bekleyin ve pastanın üzerine eşit şekilde dökün. Bu şekilde de bir saat buzdolabında dinlendirin. Afiyet olsun
.