Pişmaniye Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
- 1 paket margarin yahut tereyağı (Oda sıcaklığında-250 gr)
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 çay bardağından biraz az pudra şekeri
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Alabildiği kadar un (ben 4,5 su bardağı kullandım)
- 1 çay bardağı dolusu pudra şekeri
- 1 çay bardağı dolusu hindistan cevizi
Pişmaniye Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Margarin yahut tereyağı, sıvı yağ, hindistan cevizini ve pudra şekerini alarak azar azar un eği yaparak kulak göğsü kıvamında hamur elde edelim.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesim kopararak yuvarlayalım.
- 180 derecede üzeri kızarmadan pişirelim. (yaklaşık 12 dakika).
- Çıkan kurabiyeler hassas olma sebebiyle dikkatli olacak halde karışıma beleyelim ve servis tabağına alalım. Şimdiden afiyet olsun ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.