Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pişi

Pişi
0
47

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
pisi.jpg

Pişi Tanımı İçin Gereçler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 3 su bardağı un
  • 1/2 (yarım) kg sıvı yağ(kızartmak için)

Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Unumuzu yoğurma kabına alalım ortasını havuz üzere açalım.
  2. Ilık sütümüzü dökelim sonra instant mayayı tuzu şekeri ilave edelim.
  3. Hafif ele yapışan bir hamur oluşturalım hamuru elimizden kurtarmak için parmaklarımızı zeytinyağı ile yağlayalım.
  4. Yoğurma kabımızın üzerini örtelim.
  5. 1saat kadar ılık ortamda bekletelim.
  6. Mayalanan hamurumuzu tekrar yoğurarak havasını alalım.
  7. Ellerimizi yavaşça yağlayarak yumurta kadar bir kesim koparalım.
  8. Düzgün bir tabak içinde elimizle yuvarlak biçim vererek ortasına parmağınızla bir delik atalım.
  9. Bütün hamur bitene kadar bu süreci yapalım.
  10. Ben yağlı kağıt üzerini fırçayla hafif yağlayarak hamurlarımı yağlı kağıt üzerine alıyorum.
  11. Uygun bir tavaya 1/2 kg sıvı yağ dökelim.
  12. Yağımızı kısık ateşte düzgünce kızdıralım.
  13. Kızgın yağa hamurlarımızı alalım önlü gerili kızartalım.
Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,705Mesajlar
33,054Kullanıcılar
yazsoyamanSon üye
Üst Alt