
Pişi Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 3 su bardağı un
- 1/2 (yarım) kg sıvı yağ(kızartmak için)
Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Unumuzu yoğurma kabına alalım ortasını havuz üzere açalım.
- Ilık sütümüzü dökelim sonra instant mayayı tuzu şekeri ilave edelim.
- Hafif ele yapışan bir hamur oluşturalım hamuru elimizden kurtarmak için parmaklarımızı zeytinyağı ile yağlayalım.
- Yoğurma kabımızın üzerini örtelim.
- 1saat kadar ılık ortamda bekletelim.
- Mayalanan hamurumuzu tekrar yoğurarak havasını alalım.
- Ellerimizi yavaşça yağlayarak yumurta kadar bir kesim koparalım.
- Düzgün bir tabak içinde elimizle yuvarlak biçim vererek ortasına parmağınızla bir delik atalım.
- Bütün hamur bitene kadar bu süreci yapalım.
- Ben yağlı kağıt üzerini fırçayla hafif yağlayarak hamurlarımı yağlı kağıt üzerine alıyorum.
- Uygun bir tavaya 1/2 kg sıvı yağ dökelim.
- Yağımızı kısık ateşte düzgünce kızdıralım.
- Kızgın yağa hamurlarımızı alalım önlü gerili kızartalım.