Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pişi

Pişi
0
55

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,426
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
80
pisi.jpg

Pişi Tanımı İçin Materyaller


Hamur için:
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • Yarım paket yaş maya
  • 4,5-5 su bardağı un (Unu birinci olarak 4,5 bardak koyun kıvamına nazaran arttırabilirsiniz)
  • Kızartmak için ayçiçek yağı

Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Ben bu üslup hamur işlerini ya dereceyle pişiririm yada fritözde. Her vakit hoş sonuç alıyorum. Ne içi çiğ kalıyor nede dışı yanıyor. Yağı tavaya çokça dökün hamurlar içinde yüzerek pişmeli tabanına değmemeli.
  2. Tüm materyalleri bir kaba alın ve güzelce yoğurun. Yumuşak ve hafif ele yapışan hamur olmalı. Hamuru 1 yahut 1,5 saat dinlendirin.
  3. Mayalanan hamuru ben 12 eşit kesime böldüm (Mandalina büyüklüğünde) siz dilerseniz daha küçük yahut büyük yapabilirsiniz.
  4. Kesimleri beze haline getirin elinizle bastırın ve bir çubuk yahut parmağınız ile ortasına delik açın. Unlanmış tepsiye koyun ve 20 dakika daha mayalandırın.
  5. Tavaya yağı koyun ve çok harlı olmayacak formda ısıtın. Mayalanan bezeleri yavaşça tekrar elinizle deliklerini gevşetin ve tavada artlı önlü pembeleşene kadar pişirin. Hafif sıcak servis edin. Afiyet olsun.
Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,721Mesajlar
33,057Kullanıcılar
yaramaz61Son üye
Üst Alt