Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pişi

Hoş geldin! Aslan. tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Pişi
0
53

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
pisi.jpg

Pişi Tanımı İçin Materyaller

  • 6 su bardağı un
  • 1 paket instant maya
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı ılık süt
  • Geri kalanına aldığı kadar su
Kızartmak için;
  • Sıvı yağ
  • İç materyaline de dilediğinizi kullanabilirsiniz

Pişi Tanımı Yapılışı

  1. İlk olarak yoğurma un, maya, tuz ve ılık sütü alarak karıştırın.
  2. Üzerine yavaş yavaş suyunu ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.
  3. Üzerini streç ile kapatarak 1 saate yakın mayalanmaya bırakın.
  4. Süre sonunda hamurdan ceviz kadar parçalar kopararak yağlı tabanda elinizle bastırarak küçük açın ve ortasına parmağınızla delik açın kızgın yağda kızartın.
  5. Bu aşamada ellerinizi yağlarsanız çok daha kolay şekil verebilirsiniz.
  6. Bu işlem pişinin ortasının da güzelce pişmesini, hamur kalmamasını ve yağ sıçramasını önleyecektir.
  7. Hamurun bir kısmını da ben peynirli ve sucuklu yaptım.
  8. Onuda yumurta kadar bezeler alarak tatlı tabağı genişliğinde açtım.
  9. İçine iç materyalini koyarak ay şeklinde kapattım.
  10. Kenarlarını bastırarak geniş bir tavaya az yağ koyup artlı önlü güzelce pişirdim.
  11. Bu şekilde de çok güzel ve yumuşacık oluyor. Şimdiden kolay gelsin ve afiyet olsun. ????????.
 
858,505Konular
982,658Mesajlar
33,045Kullanıcılar
LetStingSon üye
Üst Alt