Pişi (Fırından Alınmış Hamur Gibi) Tanımı İçin Materyaller
- 4, 5-5 su bardağı un
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant maya
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 1 su bardağı ılık süt
- 1, 5 su bardağı ılık su
- Sıvı yağ
Pişi (Fırından Alınmış Hamur Gibi) Tanımı Yapılışı
- Bir kaba unu alın ve tuzu ekleyip karıştırın.
- Unun ortasını açıp maya, şeker, su ve sütü ve suyu ekleyip yoğurun. Hamurunuz çok katı olmamalı.
- Hamurumuzu yoğurduktan sonra, üzerini kapatıp mayalanması için 1 saat üstünü de örterek bekletin.
- Tezgahınıza un serpin ve kabaran hamuru üzerine koyup biraz daha yoğurun ve bezelere ayırın.
- Yağınızı bu ortada kızdırmaya başlayın.
- Elinizle bastırarak yayvan hal vererek (iyi pişmesi için) kızdırdığınız yağda pişirin.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.