
Pişi Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı soğuk süt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 2.5-3 su bardağı un
İç harcı için:
- 250 beyaz peynir
- 1 tutam maydanoz
- Sıvı yağ
Pişi Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Uygun bir yoğurma kabının içerisine süt ve tuzu alalım bir kaşık yardımı ile karıştıralım.
- Daha sonra unu azar azar ilave edip hamuru yoğuralım.
- İç harcı için beyaz peyniri bir kasede çatalla ezelim .
- Üzerine maydanozu ilave edip karıştıralım.
- Hamuru hiç bekletmeden 12 eşit parçaya ayıralım.
- Bezeleri yuvarlayalım.
- Uygun bir zemini unlayıp merdane yardımıyla bezeleri pasta tabağı büyüklüğünde açalım.
- İçerisine iç harcı ilave ettikten sonra kapatıp kenarlarını bir bıçak ya da aparatla keselim.
- Hazırladığımız börekleri kızgın yağda arkalı önlü kızartalım.
Pişi Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı