Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Piroşki - Rus Böreği

Hoş geldin! mujdatk tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Piroşki - Rus Böreği

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
19
350 gr un
250 gr sığır kıyması
1 tatlı kaşığı tuz
125 gr mantar
125 gr tereyağ
1 tatlı kaşığı tuz
60 gr eritme peyniri
1 çay kaşığı karabiber
3 çorba kaşığı çok soğuk su
1 çay kaşığı kırmızıbiber
60 gr krema
1 çorba kaşığı maydanoz
60 gr tereyağ
3 çorba kaşığı krema
1 soğan
1 yumurta, 1 tatlı kaşığı su






Yapılışı

Hamuru yapmak için, un ve tuzu orta boy bir kaseye eleyiniz 8 çorba kaşığı tereyağ ve eritme peynirini katıp, bıçakla küçük parçalar halinde kesiniz Parmaklarınızla, yağ ve peyniri una, ekmek içi görünümü alıncaya kadar yediriniz 1 çorba kaşığı soğuk su katıp, kaşıkla una yediriniz Kremayı katarak yediriniz Ellerinizle hamuru, pürtüksüz olana kadar yoğurunuz Hamuru top yapıp, yağlı kağıda sararak, buz dolabında yarım saat dinlendirin Harcını yapmak için, tereyağı orta boy bir tencerede, orta ateşte kızdırınız Soğanları koyup, arasıra karıştırarak 56 dakika, renkleri pembeleşene kadar kavurunuz Tencereyi ateşten alıp, maydanoz, krema ve kıyılmış yumurtayı katarak bir kenara bırakınız Fırınınızı orta sıcaklığa getirip, ısıtınız 1 tatlı kaşığı yağla büyük bir tepsiyi yağlayıp, bir kenara bırakınız Hamuru buzdolabından çıkarıp, hafifçe unlanmış bir tezgahta çok ince açınız 7,5 cm'lik bisküvi keseceği ile hamuru daireler biçiminde kesiniz Her hamur yuvarlağının ortasına, harçtan 1 tatlı kaşığı koyunuz Yumurta ve suyu, bir fincanda karıştırıp, hamurların kenarlarını bu karışımla ıslatınız Hamurları yarım daire biçiminde katlayıp, kenarlarını çatalla bastırarak yapıştırınız Börekleri tepsiye yerleştirip, üstlerine kalan yumurtayı sürünüz Börekleri, fırında 20 dakika, renkleri nar gibi olana kadar pişiriniz Tepsiyi fırından alıp, börekleri sıcak olarak ya da tel ızgarada soğuttuktan sonra servis ediniz


 

Similar threads

Piroşki Rus Boreği Tarifi Resimli Piroşki Rus Boreği Tarifi Rus Boreği Tarifi Resimli imagespiroskirusboregitarifiresimli5ad43dc39da8f Malzemeler 350 gr un 250 gr sığır kıyması 1 tatlı kaşığı tuz 125 gr mantar 125 gr tereyağ 1 tatlı kaşığı tuz 60 gr eritme peyniri 1 cay kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
89
Beyaz Peynirli Bisküvi Malzemeler: 250 gr margarin 1 küçük kalıp beyaz peynir 1 yumurta 1 çay bardağı yoğurt 34 çay bardağı sıvıyağ 1 çay kaşığı tuz 12 çay kaşığı karbonat 1 çorba kaşığı limon suyu 6,5 su bardağı un Yapılışı: 1) Derin bir kapta margarini una yediriniz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
82
MALZEMELER Yarım litre süt 125 gr tereyağı 50 gr yaş maya 1 tutam şeker Yarım çay kaşığı tuz 2 yumurta 1 kg un İç malzeme için ; 3 pırasa 1 soğan 1 çorba kaşığı sıvıyağ Yarım kangal sucuk 4 çorba kaşığı galeta unu Üzeri için 2 yumurtanın sarısı Susam Tarif Unu hamur...
Cevaplar
0
Görüntüleme
72
MALZEMELER 1 Su Bardağı Sek Beyaz Şarap 12 Kg Kalamar (temizlenip halka biçiminde kesilmiş) 2 Kalkan Balığı Dilimi (kemikleri çıkarılmış) 20 Midye İçi (midyeleri fırçalayıp temizleyiniz; kaynar suda haşlayıp, kabuklarını açarak içlerini çıkarınız) 250 gr Karides (kabukları ayıklanmış) 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
76
Deniz Ürünleri Yahnisi (4 Kişilik) Malzemeler: 1 Su Bardağı Sek Beyaz Şarap 12 Kg Kalamar (temizlenip halka biçiminde kesilmiş) 2 Kalkan Balığı Dilimi (kemikleri çıkarılmış) 20 Midye İçi (midyeleri fırçalayıp temizleyiniz; kaynar suda haşlayıp, kabuklarını açarak içlerini çıkarınız) 250...
Cevaplar
0
Görüntüleme
78
858,506Konular
982,855Mesajlar
33,082Kullanıcılar
iptvmaSon üye
Üst Alt