elektronikci
FD Üye
Pirinçli Yoğurt Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 2 litre su
- 1 yemek kaşığı tepeleme un
- 1 adet yumurta
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 çay kaşığı kuru nane
Pirinçli Yoğurt Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Orta uzunluk bir tencereye suyu dökün.
- İçine pirinçleri ekleyin.
- Kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirin.
- Bir kabın içerisinde yoğurt, yumurta ve unu aktarın.
- Güzelce çırpın unun topak olmamasına itina gösterin.
- Ocakta pişen pirinçlerin suyundan kepçe ile alıp güzelce yoğurtlu karışıma ek edin akabinde bu süreci bir kaç kepçe daha ek ederek gerçekleştirin.
- Ocakta pişmekte olan pirinçlerin üzerine yoğurtlu karışımı çok dikkatli bir halde incecik bir ip halinde dökerek bir yandan da karıştırın.
- Bu formda tüm yoğurtlu karışımı döktükten sonra kaynayana kadar güzelce karıştırın.
- Kuru naneyi ve tuzu ek edin. Birkaç dk daha pişirin. Bu basamak da kıvamı çok ağır olursa su ekleye bilirsiniz.
- Servis etmeden evvel tava da tereyağını eritin ve nane ekleyip çorbanın üzerine gezdirin afiyet olsun. ????????????.