
Pirinçli Patates Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet orta boy patates
- 1 baş sarımsak
- 1 adet küçük boy soğan
- 3 adet defne yaprağı
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 çay kaşığı domates salçası
- 7 su bardağı su
- İsteğe bağlı olarak baharatlar
Pirinçli Patates Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce suyu ayrı bir kapta kaynatınız.
- Patatesleri küp küp doğrayın ve soğuk suda bekletin.
- Pirinçeleri yıkayın ve onları da birazcık soğuk suda bekletin.
- Soğanları ve sarımsakları da küp küp doğrayın.
- Ocağı orta ateşe getirip tencereyi ocağa koyun ve bir miktar yap ekleyip soğanları ve sarımsağı ekleyin.
- Soğanlar kavrulduktan sonra içine domates salçası ekleyip karıştırın.
- Kısa bir süre sonra içine soğuk suyu süzdüğünüz patates ve pirinçi ekleyiniz.
- Onları da kısa bir süre kavurduktan sonra içine kenarda kaynatmış olduğumuz suyu ekleyin ve son olarak defne yaprağını ekleyip tencerenin kapağını kapatın.
- 10-15 dakika sonra hazır olucak yemeğe isteğe göre baharat eklemeyi unutmayın.
- Çorbayı sunucağınız zaman üstüne biraz krem peynir ya da süzme yoğurt ekleyebilirsiniz.
Pirinçli Patates Yemeği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı