bilgisayarci
FD Üye
Pirinçli Kuru İncir Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- Kuru incir
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı kuş üzümü
- Ceviz (iri dövülecek)
Pirinçli Kuru İncir Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kuru incirler çok kuru ise ılık suda bekletin.
- İncirlerin sap kısımlarını keserek içini açın.
- Yıkadığımız pirinçleri yağ ile kavurup pilav üzere demlendirelim.
- Demlenen pirinç harcına şekerini,kuş üzümünü, tarçını karıştırıp incirin içine dolduralım.
- Tenceremize dizip sıcak suyunu koyalım ,en kısık ateşte pirinçler pişene kadar pişirelim.