Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pirinçli Ispanak Yemeği (Kavurması)

Pirinçli Ispanak Yemeği (Kavurması)
0
132

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80

Pirinçli Ispanak Yemeği (Kavurması) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 bağ ıspanak ( 750 gram )
  • 1 orta uzunluk kuru soğan
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı sıcak su

Pirinçli Ispanak Yemeği (Kavurması) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Tencereye zeytinyağını dökelim.
  2. Kuru soğanı hilal biçiminde doğrayıp içine atalım.
  3. Karıştırıp hafif pembeleşince evvelden yıkayıp süzdüğümüz ıspanakları ek edip tencerenin kapağını kapatıp 5 dakika ıspanaklar sönene kadar pişirelim.
  4. Daha sonra pirinç, tuz ,sıcak su ve toz biberi ( ben salça yerine toz biber kullanmayı tercih ediyorum ıspanağın tadı daha lezzetli oluyor )
  5. Kapağını kapatıp orta ara karıştırıp pirinçler pişene kadar kısık ateşte 25 dakikaya yakın pişirelim Deniyeceklere şimdiden afiyet olsun ????
Not:Servis ederken isteğe bağlı sarımsaklı yada sade yoğurtlu da servis edebilirsiniz yoğurt dökmeden evvel yemeği yarım saat dinlendirin sıcakken yoğurt dökmeyin tadı ekşimsi olabilir.

Pirinçli Ispanak Yemeği (Kavurması) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,713Mesajlar
33,055Kullanıcılar
MustafaincbySon üye
Üst Alt