Pirinçli Ispanak Türlüsü Tanımı İçin Gereçler
- Yarım kilo ıspanak
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet pırasa
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 adet domates
- 1 adet kapya biber
- 2 adet yeşil biber
- 1 kahve fincanı pirinç
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı vegeta
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 2 kahve fincanı su
Pirinçli Ispanak Türlüsü Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Ispanaklı temizleyin, yıkayın, suyunu süzün.
- Havucu, patatesi, biberleri küp küp doğrayın.
- Pırasayı çok ince yahut kalın olmadan verevine kesin.
- Tencerenin altına soğan, biber, havuç ve patatesi alın, üzerine zeytinyağını dökün.
- Orta ateşte 10 dakika kadar kapağı kapalı olarak kavurun.
- Sebzelerin dağılmaması için tencereyi yavaşça sallayın.
- Daha sonra üzerine doğranmış ıspanağı kabuğu soyulmuş küp küp doğranmış domatesiyle beraberce beş dakika daha kavurun.
- Damak tadınıza nazaran acı seviyorsanız bir tatlı kaşığı pulbiber, bir tatlı kaşığı vegata ( vegata tuzludur o yüzden tuzunu denetimli ek edin ) ve çok az tuz ekleyerek bir iki çevirin.
- Üzerine yıkanmış pirincini atın, tıpkı fincanla iki fincan su ek ederek karıştırın.
- Tencerenin kapağını kapatın ve pirinç pişinceye kadar 10 dakika üzere kısık ateşte pişmeye bırakın. Yeniden ortada ister kaşıkla karıştırarak yahut tencereyi yavaşça sallayarak bütün hepsinin lezzetinin birbirine geçmesini sağlayın.
- Yemeğiniz piştikten sonra 15 dakika kadar dinlendirin, sonrasında sıcak servis edebilirsiniz, dilerseniz üzerine sarımsaklı yahut sade yoğurtla çok doyurucu ve lezzetli olacaktır, afiyetler olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.