iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
1 su bardağı haşlanmış Amerikan Pirinci
1300 gr balkabağı
4 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 adet kuru soğan
4 yemek kaşığı krema
23 diş karanfil
12 demet dereotu
Yeterince tuz ve karabiber
HAZIRLANIŞI
Pirinci bir tencerede diriliğini kaybetmeyecek şekilde hafif haşlayın Ballkabağını soyup ufak dilimleyin ve derin bir tencereye alın Üzerine sütü ve suyu ilave edin Tuz, biber, soyulmuş soğan, karanfil ve pirinci ilave edip kaynatın Ateşten aldıktan sonra mikserden veya tel süzgeçten geçirin Sıcak olarak tabaklara paylaştırın Her tabağa 1 kaşık kremâ ve bir tutam ince kıyılmış dereotu ilave edip servis yapın
1 su bardağı haşlanmış Amerikan Pirinci
1300 gr balkabağı
4 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 adet kuru soğan
4 yemek kaşığı krema
23 diş karanfil
12 demet dereotu
Yeterince tuz ve karabiber
HAZIRLANIŞI
Pirinci bir tencerede diriliğini kaybetmeyecek şekilde hafif haşlayın Ballkabağını soyup ufak dilimleyin ve derin bir tencereye alın Üzerine sütü ve suyu ilave edin Tuz, biber, soyulmuş soğan, karanfil ve pirinci ilave edip kaynatın Ateşten aldıktan sonra mikserden veya tel süzgeçten geçirin Sıcak olarak tabaklara paylaştırın Her tabağa 1 kaşık kremâ ve bir tutam ince kıyılmış dereotu ilave edip servis yapın