Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 2.5 su bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Su (Pirinçlerin üstüne çıkacak kadar)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı tavuk suyu
Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tereyağı ve sıvı yağı bir tavaya alıp, 1-2 dakika boyunca kızdırıyoruz.
- Ilık suda yarım saat beklettiğimiz pirincimizi tavada erittiğimiz sıvı yağ ve tereyağı karışımının içine aktarıp, tuzu ekliyoruz.
- Pirincimizi 3-4 dakika boyunca kavuruyoruz.
- Kavurduğumuz pirincimizin üzerine 1 su bardağı tavuk suyu ekliyoruz.
- Bir iki kere karıştırıp pirinçlerin üzerine gelecek kadar sıcak su ekliyoruz.
- Sıcak su ekledikten sonra tavanın kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz.
- Suyunu çektikten sonra bir cins karıştırıp, tekrar kapağını kapatıyoruz.
- Ocağın altını kapatıp, dinlenmeye bırakıyoruz.