Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pirinç Pilavı

Pirinç Pilavı
0
18

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111

Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 2.5 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Su (Pirinçlerin üstüne çıkacak kadar)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı tavuk suyu

Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Tereyağı ve sıvı yağı bir tavaya alıp, 1-2 dakika boyunca kızdırıyoruz.
  2. Ilık suda yarım saat beklettiğimiz pirincimizi tavada erittiğimiz sıvı yağ ve tereyağı karışımının içine aktarıp, tuzu ekliyoruz.
  3. Pirincimizi 3-4 dakika boyunca kavuruyoruz.
  4. Kavurduğumuz pirincimizin üzerine 1 su bardağı tavuk suyu ekliyoruz.
  5. Bir iki kere karıştırıp pirinçlerin üzerine gelecek kadar sıcak su ekliyoruz.
  6. Sıcak su ekledikten sonra tavanın kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz.
  7. Suyunu çektikten sonra bir cins karıştırıp, tekrar kapağını kapatıyoruz.
  8. Ocağın altını kapatıp, dinlenmeye bırakıyoruz.
Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,672Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt