 
	Pirinç Pilavı Tanımı İçin Gereçler
- 1 çay bardağı arpa şehriye
- 2,5 su bardağı pirinç
- Tuz
Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle tencereye yağı ve şehriyelerimizi koyup orta ocakta orta seviyede kavurmaya başlıyoruz.
- Rengi yoğunlaşan şehriyelerin üzerine yıkanmış pirincimizi koyup 3 dk kavuruyoruz ve su ek ediyoruz.
- Tuz da koyup karıştırıp pişmeye bırakıyoruz.
- Suyunu çeken pilavın altını kapatın ve üzerine kağıt yahut havlu ile örtün ve dinlenmeye bırakın.
- 10 dk dinlendikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun . 
 Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır. 
						 
 
		 
 
		 
 
		 
 
		 
     
    