
Pirinç Pilavı Tanımı İçin Materyaller
- 2 su bardağı pirinç
- 1, 5 tatlı kaşığı tuz (Damak tadına nazaran değişir)
- 2, 5 su bardağı sıcak su
- 1 adet tavuk bulyon
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- sıvı yağ
Pirinç Pilavı Tanımı Yapılışı
- Pirinçleri yıkayıp suyunu süzüyoruz.
- Tencereye sıvı yağ koyup üzerine pirincide koyup sırasıyla 1 yemek kaşığı tereyağı ve tuzu ek ediyoruz.
- 1 adet tavuk bulyonu sıcak su ile eritip pirincin üzerine koyup biraz kavuruyoruz.
- Son olarak sıcak suyu’ da koyup pişmesini bekliyoruz.
- Lakin su miktarıda değişebilir. Deneyeceklere afiyet olsun ????.