iltasyazilim
FD Üye
Pirinç Pilavı ( Tarçın Aromalı) Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı pirinç
*Yarım su bardağı arpa şehriye
*3, 5 bardak sıcak su (İsteğe bağlı et yada tavuk suyu)
*2 yemek kaşığı tereyağı
*Biraz sıvı yağ (Tereyağı kararmasın)
*2 küçük defne yaprağı
*1 çay kaşığı tuz
*1 çay kaşığı ucu ile tarçın
*Bir çimdik şeker
*56 damla limon suyu
Pirinç Pilavı ( Tarçın Aromalı) Tarifi Yapılışı Önce tereyağı ve sıvı yağı kızdırın arpa şehriyeleri katıp kavurun Kısık ateşte şehriyeler kavrulurken pirinçleri sıcak suda yıkayın Süzüp pirincleri de katın
4 dakika kavurun Sonra şekeri tuzu defne yaprağını tarçını atın Pilavın beyaz olması için limon damlatalım ve kısık ateşte kaynamaya bırakalım 15 dakika içinde tencerenin ortasına kaşık ucuyla suyuna bakalım Suyu çekti mi birde pirinçler yumuşamış mı bakalım ocaktan alalım üzerine havlu peçete ile örtüp kapağı kapatalım dinlensin
NOT: Servis yaparken dışardan içe doğru karıştırarak tabaklara koyun
AFİYET OLSUN
*2 su bardağı pirinç
*Yarım su bardağı arpa şehriye
*3, 5 bardak sıcak su (İsteğe bağlı et yada tavuk suyu)
*2 yemek kaşığı tereyağı
*Biraz sıvı yağ (Tereyağı kararmasın)
*2 küçük defne yaprağı
*1 çay kaşığı tuz
*1 çay kaşığı ucu ile tarçın
*Bir çimdik şeker
*56 damla limon suyu
Pirinç Pilavı ( Tarçın Aromalı) Tarifi Yapılışı Önce tereyağı ve sıvı yağı kızdırın arpa şehriyeleri katıp kavurun Kısık ateşte şehriyeler kavrulurken pirinçleri sıcak suda yıkayın Süzüp pirincleri de katın
4 dakika kavurun Sonra şekeri tuzu defne yaprağını tarçını atın Pilavın beyaz olması için limon damlatalım ve kısık ateşte kaynamaya bırakalım 15 dakika içinde tencerenin ortasına kaşık ucuyla suyuna bakalım Suyu çekti mi birde pirinçler yumuşamış mı bakalım ocaktan alalım üzerine havlu peçete ile örtüp kapağı kapatalım dinlensin
NOT: Servis yaparken dışardan içe doğru karıştırarak tabaklara koyun
AFİYET OLSUN