Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pirinç Pilavı (Kavrulmadan)

Pirinç Pilavı (Kavrulmadan)
0
27

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111

Pirinç Pilavı (Kavrulmadan) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 3 su bardağı kaynar su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3-4 damla limon suyu
  • 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağı

Pirinç Pilavı (Kavrulmadan) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Pirinçler ılık ve tuzlu suda yarım saat bekletilir. Akabinde nişastası çıkana kadar yıkanır ve süzülür.
  2. Tencereye 3 bardak su koyulup kaynatılır. İçine ayçiçek yağı ve tereyağı eklenir. Tuzu atılır, karıştırılır.
  3. Pirinçler eklenir, güzelce karıştırılır, pirinçler tencereye eşit formda yerleştirilir. 3-4 damla limon suyu eklenir, tekrar karıştırılır.
  4. Su kaynayınca kapağı kapatılıp en kısık ateşe alınır ve 18-20 dk pişirilir.
  5. Altı kapatılınca üzerine havlu kağıt koyulup kapağı kapatılır, demlenmeye bırakılır. Servise hazır.
Not:

1-Pirinç evvelden ıslatılırsa 1 bardak pirince, 1,5 su bardağı su koyulur.

2-Pirinç ıslatılmazsa 1 bardak pirince, 2 su bardağı su koyulur.

Pirinç Pilavı (Kavrulmadan) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,705Mesajlar
33,053Kullanıcılar
gakgunSon üye
Üst Alt